Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров не буде повторно балотуватися на пост уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Про це він заявив в інтерв'ю сайту "Gazeta.ua". "Я не буду висуватися на пост омбудсмена вдруге, оскільки в цьому немає сенсу. При цій Верховній Раді мене ніколи не оберуть, що довело голосування. Думаю, що мені вже більше й не будуть пропонувати балотуватися", - зазначив правозахисник.

За словами Є.Захарова, опозиційні фракції обговорюють можливість висунення кандидатури президента міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда-Україна" Катерини Левченко, яка була народним депутатом попереднього скликання від "Нашої України". "Вона має великий досвід правозахисної діяльності, ми багато років співпрацюємо. Але виберуть Валерію Лутковську. За неї регіонали вже зібрали більше 226 необхідних підписів. Так що несподіванок не буде", - підкреслив співголова ХПГ.

Довідка "SQ". 15 березня Верховна Рада не змогла обрати нового уповноваженого парламенту з прав людини замість Ніни Карпачової, у якої 7 лютого 2012 р. закінчився термін повноважень. Валерія Лутковська набрала 212 голосів, Євген Захаров - 134.