Фан-зону на площі Свободи почнуть монтувати 14 травня, після проведення загальноміського випускного вечора. Про це 21 березня повідомила журналістам заступник директора Департаменту міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 Наталія Мірошниченко. За її словами, рух транспорту на пл. Свободи під час монтажу фан-зони перекривати не будуть.

Як розповіла Н.Мірошниченко, сцена, площа якої складе 477 кв.м, знаходитиметься поруч з готелем "Харків". Також у фан-зоні встановлять три великі екрани, обладнають майданчик для журналістів на 200 кв.м, майданчик для людей з обмеженими можливостями на 50 кв.м, віп-трибуну на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарну зону з туалетами, підключеними до водопроводу і каналізації (250 штук).

Навколо фан-зони буде огорожа заввишки 2,2 м. До зони для вболівальників будуть вести три входи: з боку вул. Сумської, вул. Тринклера й саду ім. Т.Г.Шевченка. Окремий вхід буде для віп-трибуни. Крім того, організують 10 додаткових евакуаційних виходів і п'ять в'їздів для спецтранспорту.

Як зазначив керівник проекту "Офіційна фан-зона - 2012" Сергій Харків, у фан-зоні введуть заходи безпеки, зокрема, встановлять систему відеоспостереження. На входах будуть знаходитися охоронці з металошукачами. Уболівальникам заборонять проносити в фан-зону алкогольні напої, безалкогольні напої в скляній тарі, колючо-ріжучі предмети, фаєри.

Урочисте відкриття фан-зони відбудеться 7 червня на пл. Свободи (початок - о 18:00). Фан-зона працюватиме з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14:00 до 24:00, у дні проведення матчів (9, 13 і 17 червня) - з 10:00 до 1:00.

Урочисте закриття фан-зони відбудеться 1 липня.

Довідка "SQ". Компанія "Козирна карта" (Київ) вибрана єдиним оператором з управління, облаштування та експлуатації харківської фан-зони на площі Свободи в період проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 р. Компанія-оператор отримуватиме прибуток від управління та експлуатації фан-зони. У той же час платити за щоденне прибирання фан-зони теж буде оператор.

Головна фан-зона Харкова буде розташовуватися на пл. Свободи. Її площа - 22,5 тис. кв. м, фан-зона вміщатиме до 45 тисяч уболівальників. У фан-зоні, яка буде працювати протягом усього терміну проведення чемпіонату - з 8 червня до 1 липня 2012 року, - планується проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі. Сцену розмістять біля готелю "Харків". Матчі будуть транслюватися з трьох екранів: один буде розташований безпосередньо на сцені, інші два - в різних точках фан-зони.