Реконструкція трьох студентських гуртожитків до Євро-2012 розпочнеться цього року в Харкові. Про це 20 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області Олександр Мальцев.

"Цього року почнеться реконструкція не менше трьох гуртожитків - училища фізкультури, НТУ "ХПІ" та юракадемії. Грошові кошти на це є, але потрібна документація, яка знаходиться в ДП "Укрміськбудекспертиза". Думаю, вже у серпні вони отримають дозвіл і почнуть серйозно працювати", - повідомив О. Мальцев.

За його словами, до вересня також буде визначений список готелів, які зможуть і будуть приймати уболівальників і які не встигнуть з будівництвом або реконструкцією до Євро-2012.

Довідка "SQ". Як заявив 14 липня директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Віктор Христоєв, деякі харківські готелі не готуються до чемпіонату. За його словами, готель "Чичиков" ще не підготував проект реконструкції, а керівництво готелю "Київський" проектну документацію підготувало, але роботи з реконструкції ще не почало, хоча дозвіл інспекції ДАБК на підготовчі роботи у "Київського" є.

Усього Харків до Євро-2012 повинен гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.