Провайдери кабельного телебачення та Інтернету в Харкові будуть брати участь у благоустрої міста. Про це 20 липня на зустрічі з представниками фірм-провайдерів інтернет-послуг та кабельного телебачення заявив в.о. харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес. За його словами, в КП "Жилкомсервіс" надходять сотні скарг на несанкціоноване прокладення мереж провайдерами, псування громадського майна та підключення підрозділів провайдерів до джерел електроенергії без наявності відповідних приладів обліку. "Багато провайдерів роблять будівельно-монтажні роботи в під'їздах без наявності дозвільних документів, залишаючи після себе течі в дахах, зруйновані стіни та віконні прорізи, гори будівельного сміття", - зазначив Г. Кернес.

За словами секретаря міськради, всі без винятку провайдери в місті будуть упорядковувати ті під'їзди, в яких вони надають свої послуги. "Я вважаю, що ті, хто сьогодні в цих під'їздах прокладає мережі, причому, без дозволу, вдаючися до життєвого простору людей, просто зобов'язані брати участь у цьому упорядкуванні", - підкреслив Г. Кернес. Розподіл робіт, за словами в.о. мера, почнеться з наступного тижня.

Довідка "SQ". За словами Г. Кернеса, на нараду з в.о. харківського міського голови прийшов 31 провайдер кабельного телебачення та мережі Інтернет. Точна кількість провайдерів в місті невідомо, оскільки кожен день в Харкові з'являються і зникають оператори теле-і інтернет-послуг. "Ми почнемо вести облік провайдерів, тому що зараз їх точна кількість невідома", - відзначив в.о. харківського міського голови.