Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області видала міській владі Харкова дозвіл на будівельно-монтажні роботи в Лісопарку. Про це 20 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив начальник інспекції ДАБК у Харківській області Олександр Мальцев.

За його словами, пакет документів від представників міськвиконкому було надано приблизно півтора тижні тому. "У постанові Кабінету міністрів наведено вичерпний перелік документів, які необхідно надати для отримання дозволу на будівництво. Ми ці документи отримали в повному обсязі і видали дозвіл", - зазначив О. Мальцев.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького (переходить у Лісопарку) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев.

21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

25 червня представники харківських громадських організацій "Зелений фронт", "Ми - харків'яни!", "Громадська рада Харківщини", ініціативної групи сел.П'ятихатки заявили, що вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького поновилася. Представники громадських організацій не змогли з'ясувати, на якій підставі проводиться подальша вирубка. За їх словами, 503 дерева, які планувалося вирубати для будівництва дороги, вже знесені, але тепер розширюють просіку.

1 липня активісти "Зеленого фронту" та інших природоохоронних організацій відновили діяльність наметового табору, мотивуючи це рішення тим, що будівельники можуть пиляти дерева вночі. Вирубка дерев у парку продовжується і зараз. Активісти руху "Зелений фронт" мають намір подати заяву до Харківської міської прокуратури з вимогою перевірити законність дій фірми "Паркінг плюс" по знесенню дерев у парку Горького.