Адміністрація Бєлгородської області Росії та Харківська облдержадміністрація (ХОДА) планують 23 серпня підписати меморандум про співпрацю в інформаційній сфері. Про це 20 липня на нараді в ХОДА заявила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, в рамках меморандуму планується передбачити різні форми співпраці ЗМІ двох областей, зокрема, обмін делегаціями, телепередачами, проведення майстер-класів.

Заступник керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальник управління інформації та масових комунікацій Олександр Гармашев відзначив, що поки що немає програм співробітництва, підкріплених фінансуванням, але кошти завжди можна знайти. Наприклад, у серпні в рамках роботи над меморандумом про співпрацю до Бєлгорода буде запрошена делегація з Харківської області. До її складу увійдуть і журналісти низки обласних видань.

Довідка "SQ". У нараді також взяли участь генеральний директор ТРК "Світ Білогір'я" (Бєлгород) Микола Маліков і директор ТОВ "Телекомпанія" Перша столиця "(Харків) Костянтин Кеворкян.

ТРК "Світ Білогір'я" має 50 телетрансляторів і 50 радіотрансляторів у Білгородській області. Передачі компанії можна приймати в Харківській області на відстані близько 50 км від кордону з Росією. Компанія планує також найближчим часом почати трансляцію через навколоземний супутник зв'язку.