Зоозащитники провели акцию в защиту бездомных животных, приурочив ее ко Дню ЕвропыАсоціація зоозахисних організацій України 20 травня провела в Харкові на пл. Конституції акцію "Європа, допоможи врятувати наших безпритульних братів менших", приурочену до Дня Європи.

В акції взяли участь близько 30 осіб. Зоозахисники збирали підписи у перехожих проти знищення безпритульнних тварин на вулицях, а також проти заборони використання кетаміну при ветеринарних операціях.

За словами віце-президента асоціації Олени Ратникової-Фон-Зассе, "зоофашизм в Україні набирає обертів", особливо в тих містах, де готуються до проведення Євро-2012. "Незважаючи на прийняту в Харкові 3 жовтня 2007 р. програму гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, на яку з міського бюджету вже витратили понад 2 млн. дол., про стерилізацію тварин давно забули. У місті масово отруюють безпритульних тварин і продовжують знущатися над ними в зооветакадемії. Крім цього, будується шкуродерня за адресою проспект Гагаріна 358, яку називають притулком. А зоозахисників, які відкрито про це говорять і продовжують допомагати тваринам, намагаються з допомогою судів та іншими методами зламати морально і знищити тварин, які перебувають під їх опікою", - заявила О.Ратнікова Фон-Зассе.

За словами зоозахисників, у такій ситуації у Харкові не можна проводити чемпіонат Євро-2012.

Зоозащитники провели акцию в защиту бездомных животных, приурочив ее ко Дню Европы Зоозащитники провели акцию в защиту бездомных животных, приурочив ее ко Дню Европы
Зоозащитники провели акцию в защиту бездомных животных, приурочив ее ко Дню Европы Зоозащитники провели акцию в защиту бездомных животных, приурочив ее ко Дню Европы

 

 

Довідка "SQ". День Європи в Україні проводиться у третю суботу травня відповідно до указу президента України від 2003 р. День Європи встановлено, "враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію". З дня підписання указу президента Дні Європи проходили в Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Львові, Одесі, Харкові. У 2011 р. у Харкові День Європи проходить з 19 до 22 травня.

День Європи у країнах, що входять до Євросоюзу, відзначається 9 травня. У цей день 1950 р. була опублікована декларація міністра закордонних справ Франції Роберта Шумана, яка послужила основою для створення Євросоюзу. На Міланському саміті 1985 р. лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення декларації Р.Шумана та постановили щорічно відзначати 9 травня як День Європи.