Загальний пленум обласної ради Організації ветеранів України, обласної Спілки ветеранів Афганістану, обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль Україна" відбувся 19 травня в Харкові у великому залі Будинку рад.

Як повідомив офіційний сайт Харківської облради, члени трьох обласних організацій ветеранів прийняли рішення об'єднати зусилля у відстоюванні інтересів чорнобильців, ветеранів, афганців, людей похилого віку. З цією метою було укладено тристоронню угоду, в рамках якої організації зобов'язалися спільними зусиллями здійснювати контроль над забезпеченням соціальних гарантій незахищених верств населення, їх медичного обслуговування; готувати пропозиції, що стосуються підвищення рівня життя; особливу увагу приділяти військовим могилам і похованням; надавати допомогу районним організаціям.

Обласні організації ветеранів, афганців та чорнобильців виступили з ініціативою направити до центральних органів влади звернення, в якому засуджується законопроект № 7562, спрямований Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховною Радою (пропонує надати Кабінету міністрів повноваження самостійно визначати розміри соціальних виплат і пільг чорнобильцям, "дітям війни", ветеранам Афганської війни, а також порядок їх виплат). Вони підкреслили, що в разі прийняття цього законопроекту буде зроблена ревізія соціальних гарантій і пільг, що може призвести до соціальної напруженості в суспільстві.