Колишній депутат Московської райради Олег Медведєв, який був засуджений за замах на Геннадія Кернеса і Михайла Добкіна, заявляє, що за ним стежать співробітники правоохоронних органів. Про це він 20 травня повідомив "SQ".

За його словами, проти нього може готуватися провокація. Він повідомив, що не тільки сам бачив стеження, а й достовірно знає про неї від авторитетного джерела. За словами О.Медведєва, він уже написав заяву до прокуратури з проханням розібратися в цій ситуації.

В даний час у Червонозаводському райсуді Харкова слухається справа про напад на О.Медведєва в 2006 р., коли йому в під'їзді власного будинку зловмисники порізали вуха, ніс і сідниці. Обвинуваченим у справі проходить Сергій Михайличенко, якого в 2008 р. міліція розшукувала як особливо небезпечного злочинця. С.Михайличенко не перебуває під вартою і приїжджає на засідання суду сам. Сьогодні він не з'явився до суду. Його адвокат Алекснадр Гунченко повідомив, що С.Михайличенко хворий і готовий надати необхідні медичні довідки, і засідання суду перенесли.

С.Михайличенка звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: ст.121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), ст.187 (розбій) і ст.358 (підробка документів).

Довідка "SQ". С.Михайличенко 1971 р.н., уродженець Харкова, підозрюється в причетності до нанесення тяжких тілесних ушкоджень О.Медведєва. С.Михайличенко був оголошений у розшук як особливо небезпечний злочинець, правоохоронці оголосили про його затримання 16 лютого 2009 р. У затриманого вилучили три паспорти з різними іменами. За словами колишнього начальника ГУ МВС України в Харківській обл. Віктора Развадовського, С.Михайличенко є "одним з організаторів інциденту на ул.Клочківській у Харкові".

Колишній депутат Московської райради Харкова, член Партії регіонів О.Медведєв на початку липня 2006 р. був доставлений до відділення щелепно-лицьової хірургії Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги з травмами вушних раковин, носа і сідниць. Стан хворого оцінювався як середньої тяжкості. У грудні 2007 р. О.Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. Стосовно затриманого було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 КК ("Умисне вбивство"). В даний час під вартою не перебуває.