Прокуратура Харківської області наклала арешт на майно підозрюваних у справах кредитних спілок "Слобода-кредит" і "Надія-плюс", яку оцінили в 17 млн. грн. Про це 20 квітня повідомив журналістам заступник прокурора Харківської області Володимир Кривцов.

За його словами, загальна сума збитку, який завдали кредитні спілки своїм вкладникам, становить близько 34 млн. грн. Прокуратура розглядає можливість відшкодування збитків вкладникам. Кримінальні справи за фактами невиплати клієнтам кредитних спілок їх вкладів були порушені 2009 р.

В.Кривцов також повідомив, що всього з початку року по закінчених прокуратурою кримінальних справах був зафіксований збиток у 812 тис. грн., з них в ході слідства було відшкодовано 215 тис. грн. та накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму в 1 млн. грн.

Довідка "SQ". Керівники КС "Слобода-кредит" були затримані правоохоронними органами 13 жовтня 2008 р. Із заявою про зникнення грошей з сейфу КС звернувся начальник служби безпеки з посиланням на касира КС. На місці події не було виявлено слідів злому. Стосовно голови правління та голови наглядової ради КС порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - привласнення і розтрата майна в особливо великих розмірах та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.