Поиск взрывчатки и наркотиков, нападение на преступника: служебные собаки показали свои умения детям Службові собаки кінологічного центру управління МВС на Південній залізниці (ПЗ) 20 квітня продемонстрували свої навички та вміння дітям з обласного притулку "Гармонія". Вихованцям провели екскурсію кінологічним центром, під час якої вони змогли познайомитися з вихованцями і подивитися на їх роботу.

Як зазначив начальник управління МВС України на Південній залізниці (ПЗ) Андрій Мельниченко, подібний захід проводиться для дітей уперше. "Хотілося б вірити, що ці діти виростуть чудовими, добрими людьми, і деякі з них прийдуть до нас на навчання або на роботу в міліцію", - зазначив О.Мельниченко.

За його словами, зараз у кінологічному центрі 25 собак, які навчалися з раннього віку. "Хотілося б збільшити кількість вихованців до 40. Наші собаки працюють за такими напрямками: пошук вибухових речовин, зброї, наркотичних засобів, охорона громадського порядку, особливо в місцях великого скупчення людей - на стадіонах, вокзалі, в аеропорту. Кілька разів на тиждень собаки знаходять наркотики в рухомому складі при пересуванні пасажирів", - підкреслив О.Мельниченко.

Він також зазначив, що собак у центрі навчають за допомогою матеріалів, просочених запахом наркотиків або вибухівки. "Ці матеріали ми отримуємо в спеціальній лабораторії. Ми не годуємо собак ні наркотиками, ні зброєю, ні вибухівкою, як деякі вважають. Собака просто шукає запах, позначає місце, звідки він виходить, і отримує за це їжу або улюблену іграшку", - додав начальник управління МВС України на Південній залізниці. За його словами, кожній собаці в процесі виховання вибирають спеціалізацію відповідно до її нахилів і типу характеру.

 

Поиск взрывчатки и наркотиков, нападение на преступника: служебные собаки показали свои умения детям Поиск взрывчатки и наркотиков, нападение на преступника: служебные собаки показали свои умения детям
Поиск взрывчатки и наркотиков, нападение на преступника: служебные собаки показали свои умения детям Поиск взрывчатки и наркотиков, нападение на преступника: служебные собаки показали свои умения детям