В этом году откроют прямые авиарейсы из Харькова в Объединенные Арабские ЭмиратыРегулярне авіасполучення між Харковом та Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) буде налагоджене вже до кінця цього року. Як повідомили "SQ" у групі компаній "DCH", компанія "Нью Системс АМ" (оператор Міжнародного аеропорту "Харків", входить до групи "DCH") завершує переговорний процес з двома найбільшими авіаперевізниками Близького Сходу про організацію нових рейсів. Зокрема, з "Air Arabia" ведуться переговори про рейс за маршрутом Харків-Шарджа (15 км від Дубая) і з "FlyDubai" - Харків-Дубай.

Обидва рейси будуть регулярними. На своїх рейсах "Air Arabia" використовує літаки "Airbus A-320", а "FlyDubai" - "Boeing 737-800NJ". За попередніми даними, прямий переліт з Харкова до ОАЕ буде займати близько 4,5 годин.

Як підкреслили в "DCH", досягнуті домовленості планується втілити в стислі терміни. "Перші практичні кроки на цьому шляху вже зроблені. Так," Air Arabia "13 квітня подала заявку до Державіаадміністрації України на отримання дозволу для виконання відповідного рейсу. Перевізник планує отримати такий дозвіл до кінця цього місяця, що дозволить розпочати регулярні польоти до ОАЕ вже в червні 2011 р. Нові рейси відкриють харків'янам коротший шлях до більшості країн Близького Сходу, Північної Африки і до інших регіонів", - підкреслив генеральний директор "Нью Системс АМ" Володимир Васильченко.

Довідка "SQ". Влітку 2011 р. також буде налагоджене регулярне авіасполучення між Харковом і Прагою (Чехія). Зараз з Харкова польоти в Західну Європу виконуються тільки до Відня (Австрія).

Авіакомпанія "Air Arabia" (Дубай) була створена 2003 р. Складається з групи компаній і є найбільшим бюджетним авіаперевізником  регіонах Північної Африки і Близького Сходу. Здійснює рейси до 57 міст.

Авіакомпанія "FlyDubai" - перша бюджетна авіакомпанія Дубая (ОАЕ). Компанія була створена 2008 р. і базується в Міжнародному аеропорту Дубая. Мережа маршрутів "FlyDubai" сконцентрована на країнах Близького Сходу. Компанія пропонує перельоти до Судану, Пакистану, Афганістану, Іраку, Оману, Бахрейну, Кувейту, Катару, Йорданії, Джібуті, Непалу, Лівану, Шрі-Ланки.