В Харькове проведут рейды против незаконных автостоянок (дополнено)У Харкові проводитимуть рейди для виявлення незаконних автостоянок. Про це 19 березня заявив директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков, повідомив сайт міськради.

За словами Р.Нехорошкова, у дворах деяких житлових будинків Харкова організовують стихійні незаконні автостоянки. Їх власники збирають платню за паркування, але при цьому не платять податків і фактично ведуть незаконну підприємницьку діяльність. Така стоянка, наприклад, виявлена біля будинку на пл. Конституції, 2/2, на неї скаржаться місцеві мешканці.

"Окрім того, що в таких випадках повинна бути зареєстрована підприємницька діяльність, ще необхідно погодити її з балансоутримувачем будинку. Наприклад, якщо будинок комунальної форми власності - з КП "Житлкомсервіс". Також має бути дозвіл на відведення земельної ділянки, на організацію цієї роботи з точки зору санітарних, протипожежних, будівельних норм і правил. Найчастіше такі автостоянки створюють проблеми при проїзді спецавтотранспорту, якщо виникають екстрені ситуації", - зазначив Р.Нехорошков.

Він підкреслив, що Департамент житлового господарства спільно з МНС, санепідемстанцією і міліцією буде проводити рейди і виявляти двори, де організовані такі стоянки, а також вживати заходів стосовно тих, хто їх організував.

Пізніше Р.Нехорошков повідомив журналістам, що на сьогодні є відомості майже про 50 незаконних автостоянок, які функціонують у дворах житлових будинків. "Ми не ставимо за мету розігнати стихійні стоянки: нам би хотілося їх узаконити", - підкреслив він. Директор департаменту також повідомив, що зараз ведеться робота з архітекторами міста, щоб визначити місця біля житлових будинків, де можуть паркуватися автомобілі.