Харьковские предприниматели 22 ноября снова будут протестовать против Налогового кодексаАкція протесту підприємців проти прийняття Податкового кодексу відбудеться в Харкові 22 листопада. Про це "SQ" повідомив голова міської організації Профспілки підприємців Олександр Шармар. За його словами, схожа акція протесту відбудеться в Києві. "Планується, що в Харкові протестувати проти кодексу вийдуть близько 10 тис.осіб. Це підприємці та члени інших громадських організацій. До Києва для участі в акції протесту поїдуть близько 300 харків'ян", - зазначив О.Шармар.

За його словами, учасники акції мають намір вимагати від президента України Віктора Януковича накласти вето на Податковий кодекс. Якщо президент проігнорує вимоги підприємців, то вони почнуть збір підписів на підтримку проведення референдуму про проведення дострокових виборів Верховної Ради і президента.

Також О.Шармар зазначив, що в Харкові триває збір підписів за відставку уряду і прем'єр-міністра Миколи Азарова. "Вже зібрано близько двох тисяч підписів, ми плануємо зібрати кілька десятків тисяч. Паралельно ми відправляємо ці підписи главі держави", - заявив О.Шармар.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. У проекті кодексу 340 статей.

16 листопада у Харкові та інших великих містах України відбулася акція протесту проти Податкового кодексу.

18 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу України в редакції Кабінету міністрів. За відповідне рішення проголосували 269 народних депутатів.