Нарада за участю експертів УЄФА з питань концепції управління фан-зоною відбулося 19 жовтня в Харкові. На нараді обговорювалися питання організації та функціонування головної фан-зони у Харкові на період проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

Як повідомив журналістам в.о. заступника харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов, фан-зоною в Харкові буде керувати спеціальний штаб, функції якого прописані в концепції. Штаб приступить до роботи після того, як його затвердить УЄФА. А концепцію управління харківською фан-зоною остаточно узгодять з УЄФА до кінця січня 2012 р. "Вимоги УЄФА відображені в маркетингових рекомендаціях, які підписані між Харковом і футбольною асоціацією", - зазначив О.Попов.

Довідка "SQ". Головна фан-зона Харкова буде розташовуватися на пл. Свободи. Її площа - 22,5 тис. кв. м, фан-зона вміщатиме до 45 тисяч уболівальників. У фан-зоні, яка працюватиме протягом усього терміну проведення чемпіонату - з 8 червня до 1 липня 2012 року, - планується проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі. Сцену розмістять біля готелю "Харків". Матчі будуть транслюватися з трьох екранів: один буде розташований безпосередньо на сцені, інші два - у різних точках фан-зони.

У фан-зоні буде працювати координаційний штаб, VIP-зона з окремим входом, інфраструктурою та медіа-центром, камери зберігання, службово-адміністративні приміщення. Фан-зону планується забезпечити електро- та водопостачанням, водовідведенням. Там будуть організовані пункти продажу продуктів харчування та напоїв, сувенірної продукції, а також три пункти надання медичної допомоги. У вимогах УЄФА - захистити по периметру всі фан-зони в місті на період проведення чемпіонату з футболу.