Активісти руху "Зелений фронт" та інших природоохоронних організацій 19 липня почнуть безстрокову акцію у Харкові. Як повідомила "SQ" один з організаторів Світлана Шкурат, біля станцій метро будуть виставлені стенди з фотографіями, які розповідають про події, що відбуваються протягом двох місяців в Лісопарку. Крім того, активісти будуть вести роз'яснювальну роботу з населенням, роздавати листівки та запрошення на заходи наметового табору.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького (переходить у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев.

21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

25 червня представники харківських громадських організацій "Зелений фронт", "Ми - харків'яни!", "Громадська рада Харківщини", ініціативної групи сел.П'ятихатки заявили, що вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького поновилася. Представники громадських організацій не змогли з'ясувати, на якій підставі проводиться подальша вирубка. За їх словами, 503 дерева, які планувалося вирубати для будівництва дороги, вже знесені, але тепер розширюють просіку.

1 липня активісти "Зеленого фронту" та інших природоохоронних організацій відновили діяльність наметового табору, мотивуючи це рішення тим, що будівельники можуть пиляти дерева вночі.