Літній жінці стало погано під час громадських слухань на захист зелених насаджень і Лісопарку Харкова, які з 10.00 ранку проходять в залі Київської райради (вул.Чернишевського, 55). Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, жінці надали першу медичну допомогу, встановили діагноз - гіпертонічний криз і відвезли в лікарню. Багато присутніх у залі стали звинувачувати голову слухань - в.о.харківського міського голови Геннадія Кернеса в тому, що сталося. "Через те, що нас зібрали в такому маленькому задушливому приміщенні, людям стає погано", - відзначають активісти.

Громадські слухання тривають. Як відзначив кореспондент "SQ", на слуханнях виступають чиновники, екологи, будівельники, архітектори, шляховики, комунальники, а також активісти громадських організацій. Вони обговорюють питання щодо захисту зелених насаджень в Харкові. По завершенню виступів будуть прийматися рішення, за які зможуть проголосувати присутні в залі.

Активісти, які зібралися біля будівлі райради, не розходяться. Вони продовжують слухати виступи учасників за допомогою звукових колонок.

Довідка "SQ". 19 червня з 9 ранку біля стін Київської райради Харкова зібралося більше тисячі людей, які бажали  взяти участь у громадських слуханнях на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. Серед присутніх - представники ініціативної групи с. П'ятихатки, міських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція", ВО "Свобода". Харків'ян приїхали підтримати активісти з Донецька, Івано-Франківська, Києва, Чернігова. До зали Київської райради вдалося потрапити близько трьохсот харків'янам, інших у зал не пустили. На вході до райради чергують правоохоронці.

14 травня ініціативна група із захисту зелених насаджень Харкова передала до Департаменту діловодства Харківського міськвиконкому документи на ім'я Г. Кернеса з ініціативою проведення громадських слухань. Представник ініціативної групи Марк Зобов повідомив, що документ підписали 25 членів ініціативної групи, до якої входять 16 жителів с.П'ятихатки, а також представники харківських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція ".

Як зазначив М. Зобов, в ході громадських слухань ініціативна група має намір підняти питання, що стосуються захисту зелених насаджень Харківщини, і виступити проти вирубки дерев у парку Артема, в районі ХТЗ, у сквері біля ДК "ХЕМЗ", в Лісопарку і на інших ділянках міста . "Поштовхом для таких дій послужила ситуація з планованою вирубкою 6 тис. дерев у лісі біля с.П'ятихатки", - підкреслив він.