До 70 дрібних і великих аварій щодня трапляється на водопровідних мережах Харкова. Про це 18 червня повідомив журналістам заступник директора КП "ВТП" Вода "Олександр Шипков. За його словами, з цього числа близько 15-20 аварій пов'язані з необхідністю розкривати асфальт і розривати землю."А більшість комунікацій водоводів залягає на глибині від 3 до 8 м. Отже, розриття бувають глибокі. Тому будь-який городянин може зателефонувати в КП "Вода" та дізнатися, коли будуть закриті ті чи інші розриття. Але, на жаль, у наших громадян такий менталітет: що б ти не робив, ти робиш погано ", - підкреслив А. Шипков.

Також заступник директора підприємства відзначив, що поставляти питну воду у квартири харків'ян - завдання не з легких, як технічно, так і фізично. "Коли я бачив людей, які взимку при мінус 15 стояли по коліна, по пояс у воді за вельми невелику зарплатню - в моєму розумінні це справжній трудовий подвиг", - підкреслив А. Шипков. За його інформацією, зараз собівартість одного кубометра води складає 3,44 грн. Городяни ж платять по 1,97 грн / куб.м.

 

Довідка "SQ". Як заявив 18 червня в ході огляду одного з місць розриття асфальту на вул.Блюхера 23-б А. Шипко, роботи з усунення ушкоджень асфальту і газонів у Харкові, що виникають при ремонті підземних водопроводів, виконуються і жорстко контролюються. Так, з початку року КП "ВТП "Вода" з метою ремонту мереж зробило 2 тис. 88 розриттів. Асфальт довелося розкрити в 627 місцях. На 1 червня асфальт, який був пошкоджений при ремонті водопроводів, майже на 90% відновлено.

У період з 1 по 17 червня було відновлено покриття на 299 точках - 134 асфальтних і 165 - з озелененням. Але в той же час регулярно з'являються нові точки, де треба ремонтувати підземні мережі. Тільки в червні мова йде про 52 позапланових розриття. КП "Вода" спеціально придбало обладнання для ліквідації розриттів - вібропилу і шов-різьбяр. За добу одна робоча бригада відновлює 75 кв.м території.