Виставка соціальної фотографії "Стояти спиною легше, ніж подивитися проблемі у вічі" відкриється 20 травня в Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету ім. В.Каразіна. Автор робіт - студентка відділення журналістики філологічного факультету ВНЗ Катерина Молчанова. Як повідомили "SQ" організатори виставки, головними героями фоторобіт стали діти з криворізького дитячого будинку й обласного будинку інвалідів, а основне завдання експозиції - "пробудити у відвідувачах щирі почуття і бажання допомогти цим героям".

За словами К.Молчанової, ідея цього проекту з'явилася у неї восени 2010 р. "З допомогою фотографії мені захотілося показати соціально важливі проблеми, так би мовити, зсередини. Для цього я вибрала дітей, адже тільки вони можуть бути щирими і від цього - глибоко переконливими . У першому блоці, який складається з десяти фотографій, акцентується увага на всіх відомих гострих проблеми на прикладі реальних дітей, які стали жертвами за статевою, расовою, релігійною та іншими ознаками, сиріт, дітей з вадами слуху та зору, з обмеженими можливостями, з захворюваннями імунної системи і синдромом Дауна. Наступний блок у десяти знімках пропонує вирішення цих проблем, яке доступне кожному з нас незалежно від соціального статусу або вікової категорії - протягнути руку допомоги", - відзначила К.Молчанова. Виставка працюватиме до 3 червня.

Довідка "SQ". Виставка відбудеться за підтримки харківського майстри писанкарства Світлани Ходячих та її творчої студії в школі-інтернаті № 13 для дітей, хворих на сколіоз, а також голови молодіжної організації "Проліска" Євгена Капліна.