У Харкові з'являться покажчики "У сміття є будинок", які будуть інформувати людей про розташування сміттєвих контейнерів. Про це 18 травня під час засідання виконавчого комітету Харківської міськради повідомив директор КП "Жилкомсервіс" Олександр Яковлєв. За його словами, виготовлення покажчиків уже замовили.

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, у місті будуть встановлені нові контейнери для сміття. Харків замовив 1 тис. 200 нових контейнерів обсягом 85 куб.м. Двісті з них уже отримали. Крім того, замовлено ще 400 євроконтейнерів.

Довідка "SQ". У Харкові почали встановлювати сміттєві урни нового зразка. Як зазначив радник харківського міського голови з економічних питань Фазіль Аббасов, нові урни встановлюються на проспектах, центральних вулицях, у громадських місцях, біля зупиночних павільйонів і виходів з метро. "Старі урни було незручно обслуговувати, постійно відбувався контакт рук із сміттям, а це неприпустимо. Нова урна легко обслуговується, пакети на ній змінюються без контакту зі сміттям", - підкреслив він.