У Харкові з 20 до 23 травня пройде виставка автолітографії та офорт Марка Шагала, Пабло Пікассо та інших відомих художників, організована Фондом Олександра Фельдмана. Виставка пройде в приміщенні галереї "АВЕК" (вул. Сумська 70), вхід на виставку вільний, відкриття виставки о 17.00. Про це 19 травня повідомили "SQ" у фонді.

Крім робіт названих художників, на виставці будуть представлені роботи Хоана Міро, Анрі Матісса, картини Давида Бурлюка, Василя Хмелюка, Миколи Глущенка, Якова Шапіро, Леона Зака, Ерно Ерба, Михайла Адлен, Михайла Андрієнка-Нечитайла, а також роботи інших майстрів. Усі роботи - з приватної колекції О.Фельдмана.

У подальшому ці роботи будуть продані на благодійному аукціоні "Мистецтво милосердя" (пройде в Києві 30 травня), метою якого є допомога онкохворим дітям. На кошти, отримані від продажу лотів, Фонд О.Фельдмана придбає для Харківського міського центру дитячої нейрохірургії сучасне медичне обладнання виробництва компаній "Anspach Effort Inc" і "Synthes Inc".

Як повідомили "SQ" у фонді, аукціон проводиться в рамках проекту "Майбутнє - в очах дітей", який працює у трьох напрямках: "Захистимо права дитини", "Поборемо хворобу разом" і "Рука допомоги". Благодійний аукціон "Мистецтво милосердя" не разова акція, а частина довгострокової програми, мета якої - закликати до соціальної відповідальності всіх, хто здатний надати реальну допомогу хворим дітям.