На месте котлована на Пушкинской будет торговый комплекс с пятизвездочной гостиницейПроект багатофункціонального комплексу, який буде побудований на місці котловану на вул.Пушкінській, 2 у Харкові, затверджений сьогодні, 19 квітня, на засіданні містобудівної ради Харкова. Проект виконаний за завданням нового замовника - київського ТОВ "ТРЦ "Нікольський" - проектною організацією КП "ТАМ "А. Пашенько" (Київ). Майданчик проектованої будівлі обмежений вул.Пушкінською, вул.Короленка, Слюсарним провулком і вул.Громадянською. Площа ділянки 1,4936 га.

За словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, міська влада зацікавлена в тому, щоб інвестори швидше реалізували цей проект. "Або ми будуємо, або продовжуємо водити хороводи навколо котловану", - підкреслив мер.

За новим проектом, значно зменшилася загальна площа комплексу й висота споруди (порівняно з попереднім проектом комплексу "Світ квітів"). Площа комплексу скоротилася з 302 тис.кв. м до 113 тис. 286 кв.м, а кількість поверхів зменшилася з 27 до 10. У будівлі будуть розташовуватися торговельно-розважальний комплекс, п'ятизірковий готель і паркінг. Окрім того, планується зв'язати торговельний комплекс підземним переходом із станцією метро "Радянська".

У торговельно-розважальному комплексі з'являться торговельні галереї, гіпермаркет, боулінг, фітнес-центр з басейном, кінотеатри, підприємства громадського харчування. Головний вхід до торговельного комплексу буде розташований на перетині вулиць Пушкінської та Короленка, перед ним буде облаштована площа з фонтаном. Додаткові входи - з вулиць Короленка та Громадянської. У комплексі будуть чотири наземних й один підземний рівні, з'єднані ліфтами й ескалаторами.

Готель буде 10-поверховим на 160 номерів, розташовуватися він буде на перетині вулиць Пушкінської та Громадянської. Головний вхід запланований з боку вул.Пушкінської.

Підземний паркінг облаштують на нижніх трьох рівнях. В'їзди до паркінгу на кожен рівень розташують з вулиць Короленка та Громадянської і Слюсарного провулка.

На месте котлована на Пушкинской будет торговый комплекс с пятизвездочной гостиницей На месте котлована на Пушкинской будет торговый комплекс с пятизвездочной гостиницей

Довідка "SQ". Фірма "Харків-Москва" почала будівництво бізнес-центру "Європа" на вул.Пушкінській у 2008 р. Планувалося, що бізнес-центр "Європа" стане найвищою будівлею в місті. На місці будівництва був виритий котлован під фундамент глибиною 16 м. Подальші роботи на місці котловану не велися. У 2011 р. договір на оренду землі був розірваний у судовому порядку. У квітні 2012 р. стало відомо, що новим забудовником стане ТОВ "ТРЦ "Нікольський" (Київ). Об'єкт (багатофункціональний комплекс) має бути побудований до 31 грудня 2015 р.