Проект рішення про єдиний тип рухомого складу громадського пасажирського транспорту Харкова буде винесений на найближче засідання виконкому Харківської міськради. Про це на засіданні постійної комісії з питань міжнародної співпраці, інвестицій і Євро-2012 повідомив заступник директора Департаменту транспорту і зв'язку міськради Євген Федорчук, передав сайт міськради.

За словами Є.Федорчука, до кінця 2011 р. планується прибрати з міста маломісткі пасажирські маршрутки. Найменшим пасажирським транспортним засобом стане міні-автобус типу "Рута": їх буде близько 10% загальної кількості рухомого складу харківського пасажирського транспорту. Автобусів марки ПАЗ на маршрутах не залишиться взагалі в силу їх "естетичної непривабливості і небезпеки".

Більшу частину рухомого складу становитимуть автобуси марок "Богдан" та "Еталон". Окрім того, містом курсуватимуть150-200 автобусів великої місткості, які мають понад 10,5 м у довжину і вміщають до 100 пасажирів. Увесь транспорт буде зеленого кольору.

Є.Федорчук також повідомив, що в рамках програми державно-приватного партнерства із грудня 2010 р. Харківський перевізники придбали 109 одиниць рухомого складу.