Праздник последнего звонка пройдет в харьковских школах 25 мая

Свято останнього дзвоника відбудеться в харківських школах 25 травня. Про це 19 березня повідомив журналістам начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.

Він зазначив, що у 2012 р. навчальний рік для 11-класників закінчиться 3 травня, після чого вони будуть здавати державну підсумкову атестацію. Так, 4 травня відбудуться іспити з української мови, 7 травня - з історії України, математики або з профільного предмету, 10 травня - предмет за вибором. Випускники 11-х класів загальноосвітніх шкіл отримають атестати про повну загальну середню освіту 12 травня. У цей же день на площі Свободи відбудеться загальноміський випускний вечір.

Учні 9-х класів будуть навчатися до 11 травня. 14 травня вони будуть складати іспити з української мови, 18 травня - з математики, 21 травня - з географії, 24 травня - з біології, 30 травня - з іноземної мови або іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

Державна атестація учнів 4-х класів пройде з 11 до 20 травня.

Навчальний рік для учнів 1-8 та 10 класів закінчиться 25 травня. У зв'язку з проведенням Євро-2012 навчально-робочу практику школярі зможуть пройти під час навчання, а не влітку.

Довідка "SQ". Проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для випускників 11-х класів цього року стартує 15 травня. Результати ЗНО оприлюднять з 30 травня до 1 липня. Всього на проходження тестів зареєструвалося більше 39 тисяч абітурієнтів по всій Харківській області. Проведення додаткової сесії ЗНО відбудеться з 18 до 23 червня.