Теперь парковщики обязаны выдавать автомобилистам чекиКомунальне підприємство "Харківпарксервіс" ввело уніформу для своїх співробітників. Про це 19 січня повідомив журналістам директор "Харківпарксервіса" Дмитро Мандриков. За його словами, тепер усі паркувальники будуть одягнені у верхній одяг зеленого кольору з написом КП "Харківпарксервіс" на спині, мати бейджик з інформацією про себе і телефоном гарячої лінії, за яким автомобіліст може повідомити про будь-які порушення. Телефон гарячої лінії - 780-43-08. Нову форму журналістам продемонстрував один з працівників КП "Харківпарксервіс".

Д.Мандриков зазначив, що всіх паркувальників забезпечили касовими апаратами. "Тепер паркувальники зобов'язані видавати чеки за фактом оплати місця на парковці", - додав він.

Також директор КП "Харкввпарксервіс" підкреслив, що на сьогодні затверджений єдиний вид усіх муніципальних парковок. Так, на всіх парковках повинен бути встановлений відповідний дорожній знак. Спеціально обладнані парковки (розміщені за межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару) повинні бути огороджені парканом, на їх території повинна бути встановлена ​​сторожка і проведене освітлення.

"Цього року ми продовжимо упорядковувати паркування і будемо намагатися розробити концепцію розвитку парковок на найближчі п'ять років. Вивчимо варіанти, де ще в місті можна облаштувати парковки", - зазначив Д.Мандриков.

Довідка "SQ". 23 грудня 2011 р. сесія Харківської міськради прийняла Правила паркування транспортних засобів у місті Харкові. Тоді ж затвердили єдиного оператора - комунальне підприємство "Харківпарксервіс".

18 січня 2012 р. виконком Харківської міськради затвердив нові тарифи за користування муніципальними парковками. Граничний тариф затвердили в розмірі 5 грн. на годину за одне місце на платній парковці (розміщеної у межах проїзної частини вулиці, дороги або тротуару) і 2 грн. на годину за одне місце на спеціально обладнаній наземної платній парковці (розміщеної за межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару). За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Михайла Фатєєва, це не фіксовані, а гранично допустимі тарифи. Нові тарифи на платну парковку в Харкові набувають чинності з моменту їх опублікування - з 21 січня.