Приватним підприємцям з цього року значно легше оформити субсидію. Про це 18 січня заявила журналістам начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька. За її словами, раніше прибуток підприємців визначався на підставі даних податкової служби, яка повинна була видавати підприємцю відповідну довідку для отримання субсидії.

"Віднині є два способи визначення прибутків приватного підприємця - дані податкової і дані книги обліку прибутків і витрат, яку зобов'язаний вести кожен підприємець", - відзначила О.Захуцька. За її словами, спрощена процедура отримання субсидії і для інших громадян. "Охочий оформити субсидію подає лише заяву, декларацію про прибутки та майновий стан, а також довідки про прибутки працюючих осіб, зареєстрованих у квартирі", - повідомила начальник облуправління праці.

О.Захуцька також підкреслила, що 1 січня цього року набрала чинності урядове рішення, згідно з яким сім'ї з дітьми або інвалідами, які оформили субсидію, сплачують за житлово-комунальні послуги 10% середньомісячного прибутку.