Ще три чеські трамваї, куплені в Празі, надійшли до Салтівського трамвайного депо Харкова. Про це 18 листопада повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, передав сайт міськради. Зараз у депо знаходяться шість чеських трамваїв.

С.Дульфан зазначив, що термін експлуатації цих трамваїв становить 15 років з урахуванням того, що кожні п'ять років вагони будуть проходити капітально-відновлювальний ремонт. Як пояснив директор Департаменту транспорту, такий ремонт, який проводять відповідно до технічної документації заводу-виробника, продовжує ресурс вагонів на 15-20 років. "Куплені нами вагони пройшли такий ремонт 3-5 років тому, і ми можемо сміливо сказати, що ще років 15 ці вагони за своїм технічним станом відповідатимуть вимогам безпечної експлуатації на вулицях міста", - зазначив С.Дульфан.

За його словами, вартість вагона становить 150-160 тис. грн. "Це вартість переобладнаного вагона, який підготовлений до експлуатації. До переліку необхідних робіт входить заміна східців, візки, до якої кріпляться колеса і т.д.", - зазначив директор департаменту.

Як повідомив головний інженер Салтівського трамвайного депо Григорій Невінчаний, чеські трамвайні вагони знаходяться в ідеальному стані. "Єдине, що потрібно змінювати, - візки, до яких кріпляться колеса, бо в Празі трамваї їздять більш вузькою колії, ніж у Харкові. Колектив трамвайного депо дуже задоволений, що ми отримали ці вагони. І я сподіваюся, що ми будемо їх експлуатувати якомога довше без поломок", - зазначив головний інженер депо.

 

Довідка "SQ". Перші три чеські трамваї з куплених 20 до Харкова прибули на початку листопада. За словами С.Дульфана, це трамваї 1970-х років випуску і до останнього часу вони ходили вулицями Праги. Їх зняли з маршрутів у зв'язку із закупівлею нових сучасних трамваїв, а старі купив Харків.

С.Дульфан повідомив, що трамваї куплені за договором приватно-державного партнерства за гроші приватних перевізників. Вартість одного вагона складає 150-160 тис.грн. "Для порівняння - вартість вагона українського виробництва - 5,5 мільйонів гривень", - зазначив С.Дульфан.