26 учнів ліцею ім. Масельського у Валках були госпіталізовані з діагнозами пневмонія і бронхіт. Про це 18 листопада повідомила журналістам головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, наразі обстежено всіх ліцеїстів, але причини масового захворювання досі невідомі.

"Можливо, після канікул хтось заніс інфекцію, і вона поширилася. А можливо, діти просто масово переохолодилася два тижні тому. Сьогодні відомі результати бактеріологічних аналізів хворих. Там як вторинна приєднана бактеріальна інфекція, тобто у дітей розвинулася бактеріальна пневмонія, але єдиної картини немає. Загального початку немає - ні вірусного, ні інфекційного", - наголосила головний санлікар області.

За її словами, вірус сезонного грипу "А" був виявлений тільки у вчительки одного з класів, але вона до числа хворих не потрапила. Наразі лікарі контролюють стан усіх учнів ліцею. На ранок 18 листопада шість осіб уже виписано з лікарні. А 22 листопада ліцей відновить роботу після тижневого карантину.

Довідка "SQ". Валківський ліцей ім.Масельского, в якому навчається близько 780 дітей, закрито на карантин. Як повідомила 17 листопада "SQ" в.о. начальника відділу освіти Валківської райдержадміністрації Тамара Шило, карантин оголошено у зв'язку з госпіталізацією 26 учнів школи з підозрою на інфекційне захворювання. Майже всі госпіталізовані вчилися в одному класі. Дев'ять з них зараз проходять лікування в Харкові, решта - у Валках.