Основні паркінги, які готуються до Євро-2012, будуть розташовуватися навколо стадіону "Металіст" - починаючи від пр. Гагаріна і закінчуючи пр. Московським. Про це 18 жовтня повідомив журналістам заступник харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов. За його словами, вся розмітка паркінгів по Харкову вже зроблена.

Як зазначив О.Попов, найбільший паркінг буде розташовуватися прямо біля стадіону "Металіст". Там також буде обладнана парковка для людей з обмеженими фізичними можливостями. "Тут ще потрібно провести додаткові роботи: облаштувати переїзд через трамвайні рейки і безпосередньо під'їзну доріжку до стадіону. Крім того, під час чемпіонату на цьому маршруті будуть постійно чергувати волонтери, які нададуть допомогу інвалідам", - підкреслив заступник мера.

За його словами, кошти на облаштування паркінгів виділяють з міського бюджету. Всі роботи, які не можна проводити в холодну пору року, закінчать навесні.

Крім того, О.Попов додав, що на в'їздах до міста будують так звані вловлюючі паркінги, від яких до об'єктів Євро-2012 гостей міста будуть розвозити автобуси.


 

Довідка "SQ". Як раніше повідомляв Департамент з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради, у Харкові розроблена схема трансферних паркінгів, щоб під час чемпіонату не допустити перевантаження міських магістралей і виключити можливості блокування під'їзду до об'єктів Євро-2012.

За інформацією департаменту, в Харкові визначили чотири ділянки для створення тимчасових паркінгів. Два паркінги будуть організовані на в'їзді до міста з боку Донецька на початку Московського проспекту. Перший з них буде біля станції метро "Тракторний завод", другий - біля станції метро "Пролетарська". Третя тимчасова парковка буде створена в районі перехрестя Бєлгородського шосе і вул.Академіка Проскури. Четвертий паркінг організовують у районі вул. Коростельської та вул. Полтавський Шлях. Окрім того, в межах міста задіють паркінги КП "Муніципальне паркування".

Також, за інформацією департаменту, міська влада домовилася з власниками торговельно-розважальних центрів "Караван", "Дафі", "Ові", які знаходяться біля станції метро "Героїв Праці", і торгового центру "Епіцентр" (біля аеропорту) про створення на існуючих паркінгах трансферних паркінгів для гостей міста під час Євро-2012.