Профессия офицера военной авиации пользуется все большей популярностью у женщин – представитель Харьковского университета воздушных сил

Харківський університет повітряних сил ім.Кожедуба випустив 215 офіцерів і оголосив новий набір. Про це 18 червня повідомили SQ" в університеті. За інформацією університету, документи на вступ уже подали 450 абітурієнтів, у тому числі 47 дівчат. "Так багато дівчат ніколи ще не вступало до університету. У числі офіцерів, які випустилися у 2010 р. - п'ять дівчат, які будуть служити зв'язківцями", - відзначили в університеті.

Як заявив журналістам командувач Повітряних сил України Іван Руснак, який був присутній на урочистих зборах, приурочених до випуску офіцерів, всі вони "підуть служити в Повітряні сили, де їх уже чекають". Частина з них візьме участь у найближчих великих навчаннях. "Збройним силам потрібні офіцери військової авіації, тому набір до університету скорочувати не планується, а планується збільшувати. На скільки буде збільшуватися набір, ще не визначено", - зазначив І. Руснак.

Довідка "SQ". ХУПС був створений у 2003 р. на базі Харківського військового університету та Харківського інституту військово-повітряних сил. У 2005 р. ХУПС присвоєно ім'я Кожедуба.

Навчання в ХУПС проводиться на 8 факультетах: авіаційний, протиповітряної оборони сухопутних військ, зенітних ракетних військ, автоматизованих систем управління, радіотехнічних військ протиповітряної оборони, наземного забезпечення бойових дій авіації, інформаційних і технічних систем, підготовки офіцерів запасу та резерву.