Мешканці Дергачів змушені пити воду підвищеної жорсткості через знос обладнання на одній з свердловин району. Про це 18 червня зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним заявив Дергачівський міський голова Олександр Лисицький. За його словами, свердловина може забезпечувати чистою водою близько 7 тис. місцевих мешканців. "Ця свердловина глибокого залягання, вона розташована на глибині 600 м", - зазначив мер Дергачів. О. Лисицький також відзначив, що нещодавно була відновлена свердловина неглибокого залягання, на її ремонт з місцевого бюджету було виділено 136 тис.грн. Там, за словами О. Лисицького, якість води дещо гірше.

За словами мера Дергачів, ремонт глибоководної свердловини обійдеться набагато дорожче. "Ремонт із застосуванням нових технологій обійдеться місту в 560 тис.грн., тоді як пробивання нової свердловини буде коштувати 2,5 млн.грн. Ми не зможемо виділити такі кошти", - розповів О. Лисицький. Він звернувся до М. Добкіна з проханням фінансово допомогти з ремонтом свердловини.

М. Добкін пообіцяв допомогу у вирішенні цього питання, заявивши, що за три місяці свердловина буде введена в експлуатацію.