"Роботи з усунення пошкоджень асфальту та газонів у Харкові, що виникають при ремонті підземних водопроводів, виконуються і жорстко контролюються", - заявив 18 червня під час огляду одного з місць розриття асфальту на вул.Блюхера 23-б заступник генерального директора КП "ПТП  Вода" Олександр Шипка.

За його словами, щоб врахувати кожне пошкодження, яке відбувається на мережах, і всі розриття на асфальтобетоні або газонах, підприємство "Вода" спільно з КП "Благоустрій", КП "Жилкомсервіс" і райвиконкомами кожен місяць обстежує райони Харкова. За результатами складаються списки із зазначенням адрес місць розриттів, їх приблизна площі та орієнтовних термінів усунення.

Так, за даними О. Шіпки, з початку року КП "ВТП "Вода" з метою ремонту мереж зробило 2 тис. 88 розриттів. Асфальт довелося розкрити в 627 місцях."Проте на 1 червня асфальт, який був пошкоджений при ремонті водопроводів, майже на 90% відновлений", - підкреслив заступник директора підприємства.

"У період з 1 до 17 червня було відновлено покриття на 299 точках - 134 асфальтних і 165 - з озелененням. Але в той же час регулярно з'являються нові точки, де треба ремонтувати підземні мережі. Тільки в червні йдеться про 52 позапланових розриті. КП "Вода" спеціально закупило обладнання для ліквідації розриттів - віброплита і шов-різьбяр. За добу одна робоча бригада відновлює 75 кв.м території ", - зазначив О. Шипко.

За його словами, відповідно до технології, відновлення асфальту в місцях усунення неполадок на водопроводі можна проводити тільки з настанням теплих днів. "В осінньо-зимовий період кладеться щебінь і проводиться засипка. В зв'язку з цим, як правило, до квітня кількість не повною мірою відновлених розриттів виявляється досить великим. Цього року роботи на таких об'єктах були почалися 4 квітня", - підкреслив заступник директора КП "Вода".

 

Довідка "SQ". Як відзначив 16 травня в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, КП ВТП "Вода" досі не прибрало розриття, що залишилися після ремонту мереж у різних районах Харкова. "Ці розриття існують не один рік, про них просто забули. Ніхто й не подумав їх прибрати і упорядкувати там територію", - зазначив Г. Кернес. Він також попередив директора КП "ВТП "Вода" Сергія Кадигроба про те, що він може бути звільнений.