Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Харківській міськраді зняла карантинні обмеження, введені в деяких районах Харкова через зафіксовані випадки захворювання домашніх тварин на сказ. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

Карантин був уведений на кількох вулицях у Дзержинському, Фрунзенському і Московському районах міста (на територіях, обмежених вул. Мирною, Павлівською, Самарською, Севастопольською у Дзержинському районі; вул. Велозаводською, Краснодарською, Благодатною, Корчагінців і Салтівським шосе у Фрунзенському районі; вул. Квітковою, пр. Московським, пр. 50-річчя СРСР, р. Немишля у Фрунзенському і Московському районах). Карантин знято у зв'язку з виконанням затверджених протиепізоотичних заходів і відсутністю повторних випадків захворювання тварин на сказ.

Довідка "SQ". У січні-лютому в Харкові було зафіксовано чотири випадки захворювання домашніх кішок на сказ. Хворі кішки жили в різних районах міста - на вулицях Мінській, Міжнародній, Мирній і Корчагінців. У зв'язку з цим у деяких районах міста був уведений карантин, у рамках якого, зокрема, відловлювали бродячих тварин і прищеплювали від сказу домашніх кішок.