Епідемічний поріг з грипу і респіраторних захворювань перевищено у Дергачівському, Зачепилівському та Шевченківському районах Харківської області. Про це 18 лютого повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, також закрито на карантин окремі класи в школах Харкова. "Локальний карантин себе повністю виправдовує, ми не очікуємо сплеску загальної захворюваності, коли інфекція поширюється таким чином, що її можна зупинити тільки шляхом загальної ізоляції. Джерело інфекції виявили, локалізували і таким чином обмежили його подальше розповсюдження", - зазначив І.Шурма.

Довідка "SQ". На 8 лютого епідпоріг був перевищений у двох районах області - Вовчанському (на 30,12%) і Лозівському (3,15%). В 11 школах були закриті окремі класи (в гімназії № 3 Первомайського, багатопрофільному ліцеї Чугуєва, школах Харкова № 122, 42, 30, 128, 2, 75, 80, гімназії № 43, школі-інтернаті № 8 для дітей з наслідками поліомієліту та церебральними паралічами).

За даним вірусологічного моніторингу, відзначалася активна циркуляція вірусів грипу А і В, парагрипу, аденовірусів, РС-вірусів. Проти грипу щеплено 29 тис. 323 особи, з яких 26 тис. 667 входять до групи ризику.

В області зареєстрований один летальний випадок (померла мешканка Харківського району). Їй був поставлений діагноз "двобічна пневмонія", при дослідженні методом ПЛР виділено вірус грипу А (H1N1).