У разі зниження або підвищення тарифів на комунальні послуги одержувачам субсидії не потрібно заново її оформляти. Про це 18 січня заявила журналістам начальник управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька. За її словами, вартість послуг не впливає на відсоток від загальної суми, яку людина платить згідно з укладеним договором. "Це будемо регулювати ми, і це будуть наші відносини з підприємствами ЖКГ", - підкреслила О.Захуцька.

За її словами, на 1 січня 2012 р. у Харківській області отримують субсидію 106,4 тис. сімей (кожна десята сім'я). Сума витрат на надання субсидій у 2011 р. склала 181,1 млн. грн., що більше ніж у 2010 році на 64,5 млн. грн.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня підвищені тарифи квартплати. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 18 січня під час засідання уряду дав доручення міністру регіонального розвитку Анатолію Близнюку розібратися з підвищенням тарифів ЖКГ у деяких регіонах. Прем'єр-міністр заявив, що він обурений тим, що "деякі керівники органів місцевої влади з 1 січня 2012 р. припустили підвищення тарифів ЖКГ у своїх регіонах у середньому на 8,3%".