Проект "Платформа. Свідомо" стартує 17 листопада в Харкові. Програма включає в себе презентації, відкриті лекції та конференції людей, які діляться своїм досвідом та знаннями з оточуючими. "Це відкритий майданчик для тих, хто має інноваційні підходи до вирішення проблем і успішний досвід їх вирішення", - повідомив 17 листопада журналістам координатор проекту Юрій Сулима. За його словами, метою програми є поширення унікального українського та іноземного досвіду і передових досягнень у сферах науки, культури, освіти, бізнесу та громадських ініціатив, які мотивують до змін. У Харкові організатором проведення проекту виступила всеукраїнська молодіжна організація "Фундація регіональних ініціатив" ("ФРІ").

Конференції проекту будуть проходити щомісяця. Кожна з них буде присвячена певній темі, перша - "Освіта: ефективне розповсюдження інформації". Темами наступних конференцій будуть наукові відкриття харків'ян та енергозберігаючі технології. Ю.Сулима зазначив, що відвідати захід може кожен охочий. Для цього потрібно зареєструватися на сайті ФРІ (http://frikharkiv.org.ua/).

Бажання відвідати першу конференцію вже виявили більше 50 осіб, серед них - студенти, викладачі. Вона відбудеться 17 листопада в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" (НТУ "ХПІ", ректорський корпус, ауд. 28, початок о 18.00). На ній своїми знаннями поділяться завідувач проблемної лабораторії дистанційного навчання НТУ "ХПІ" Володимир Кухаренко, завкафедри медіа-комунікацій Харківського національного університету ім. В.Каразіна Лідія Стародубцева й експерт компанії "Bookland" (фірма-виробник електронних книг) Богдан Кеда. Також гостем конференції стане організатор київського бюро журналістських розслідувань "Свідомо" журналіст Єгор Соболєв.

Ю.Сулима зазначив, що проект "Платформа. Свідомо" є громадською ініціативою й, окрім Харкова, реалізується в Києві, а також його проведення планується у Львові.

Довідка "SQ". Проект "Платформа. Свідомо" заснований бюро журналістських розслідувань "Свідомо" спільно з Національним університетом "Києво-Могилянська академія".