Мешканці Ленінського району Парасці Єршової сьогодні, 17 жовтня, виповнилося 100 років. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

У день народження П.Єршова отримала вітальну телеграму від Президента України Віктора Януковича, привітання від голови Адміністрації Ленінського району Володимира Наконечного і подарунок від депутата Харківської міськради Володимира Тупіцина.

Довідка "SQ". Параска Євграфівна Єршова народилася в с. Першокрасноармійське Вовчанського району Харківської області. З 1950 р. працювала в колгоспі, на цегельному заводі в Харкові, санітаркою у ветеринарній клініці. Перший чоловік П.Єршової загинув на фронті під час Великої Вітчизняної війни, і вона залишилася сама з маленькою дочкою. У 1946 р. П.Єршова вийшла заміж за фронтовика - інваліда війни, з яким прожила майже 40 років.

Як учасниця Великої Вітчизняної війни П.Єршова нагороджена медалями "60 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр." і "65 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.".

Зараз П.Єршова мешкає в родині своєї єдиної доньки Лідії Бурди.