Близько 200 осіб з Харківської області беруть участь в акції представників Федерації профспілок України, яка проходить на Майдані Незалежності в Києві з нагоди Всесвітнього дня боротьби з бідністю. Про це 17 жовтня повідомив "SQ" перший заступник голови Об'єднання профспілок Харківської області Анатолій Шевчук. За його словами, делегацію від об'єднання очолює її голова Сергій Тесленко. У мітингу беруть участь також і представники галузевих профспілок.

Як зазначив А.Шевчук, інформації про те, як проходить акція в Києві, у нього поки немає. Обговорити результати акції планується пізніше, коли її учасники повернуться до Харкова.

Довідка "SQ". Як повідомили ЗМІ, на мітингу в Києві була прийнята резолюція, в якій говориться, що профспілки вимагають від президента України Віктора Януковича забезпечити конституційне право на працю, її гідну оплату і пенсії. Також вони вимагають від гаранта Конституції забезпечити невтручання органів влади у діяльність профспілок. Від Верховної Ради профспілки вимагають забезпечити в держбюджеті на 2012 р. встановлення мінімальних зарплат і пенсій на рівні об'єктивного розрахованого прожиткового мінімуму. Від Кабміну профспілки вимагають проведення реального соціального діалогу під час проведення соціально-економічних реформ. У разі невиконання вимог профспілкових організацій вони готові розпочати масові акції протесту на захист прав працівників усіх сфер. Після закінчення мітингу на близько 2 тис. представників Федерації профспілок України організованою колоною рушили до будівлі Кабміну для проведення пікету.