Харківська обласна комісія з координації діяльності органів державного контролю та нагляду за якістю та безпекою продовольчої сировини і продуктів харчування тваринного походження 6 - 16 липня перевірила діяльність п'яти м'ясопереробних підприємств, чотирьох оптових баз і трьох ринків м.Харкова. У ході перевірок були виявлені численні порушення чинного законодавства при виробництві, зберіганні та реалізації готової м'ясної продукції. Про це повідомив
На підприємствах ТОВ "Гурман", ТОВ "Салтівський м'ясокомбінат", ТОВ "ПІК і К", ФОП Калениченко, ФОП Нарожній встановлені факти надходження м'яса та іншої тваринної сировини без відповідних ветеринарних документів. З обігу вилучено та утилізовано 5 тис. 973,8 кг сировини. Внаслідок порушення вимог державних стандартів при виробництві м'ясних виробів з обігу вилучено 525,8 кг ковбасних виробів: на Салтівському м'ясокомбінаті - 366 кг, ФОП Бондар - 130 кг, "Гурман" - 29,8 кг. За результатами перевірок призупинено діяльність двох м'ясопереробних підприємств: "ПІК і К" та ФОП Бондар. По всіх підприємствах складено протоколи про порушення чинного законодавства.
При перевірці ринку ВК ТОВ "Соллі" встановлено факт продажу м'ясної продукції без ветсанекспертизи і забороненої продукції. З продажу вилучено близько 300 кг небезпечних м'ясних виробів. Санітарний стан м'ясного павільйону ринку незадовільний. Директора ринку притягнуто до адміністративної відповідальності.