Харківська обласна комісія з координації діяльності органів державного контролю та нагляду за якістю та безпекою продовольчої сировини і продуктів харчування тваринного походження 6 - 16 липня перевірила діяльність п'яти м'ясопереробних підприємств, чотирьох оптових баз і трьох ринків м.Харкова. У ході перевірок були виявлені численні порушення чинного законодавства при виробництві, зберіганні та реалізації готової м'ясної продукції. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації.

На підприємствах ТОВ "Гурман", ТОВ "Салтівський м'ясокомбінат", ТОВ "ПІК і К", ФОП Калениченко, ФОП Нарожній встановлені факти надходження м'яса та іншої тваринної сировини без відповідних ветеринарних документів. З обігу вилучено та утилізовано 5 тис. 973,8 кг сировини. Внаслідок порушення вимог державних стандартів при виробництві м'ясних виробів з обігу вилучено 525,8 кг ковбасних виробів: на Салтівському м'ясокомбінаті - 366 кг, ФОП Бондар - 130 кг, "Гурман" - 29,8 кг. За результатами перевірок призупинено діяльність двох м'ясопереробних підприємств: "ПІК і К" та ФОП Бондар. По всіх підприємствах складено протоколи про порушення чинного законодавства.

При перевірці ринку ВК ТОВ "Соллі" встановлено факт продажу м'ясної продукції без ветсанекспертизи і забороненої продукції. З продажу вилучено близько 300 кг небезпечних м'ясних виробів. Санітарний стан м'ясного павільйону ринку незадовільний. Директора ринку притягнуто до адміністративної відповідальності.