Некоторые ученики в Харькове не сдали тесты по математике из-за потери сознания  - Комитет избирателей Украины

Підготовка та проведення тестування випускників шкіл з географії, біології та математики в Харківській області пройшли на хорошому рівні. Такі спостереження представників Харківського обласного відділення всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України" (ХОО КВУ). Як повідомили "SQ" у прес-службі ХОО КВУ, робота пунктів тестування почалася вчасно. Спостерігалась хороша співпраця адміністрацій навчальних закладів з уповноваженими Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), представники правоохоронних органів і медичні працівники, які були присутні, сумлінно виконували свої обов'язки. Були створені належні умови учням з різними порушеннями, зокрема, в школі № 105 Харкова дітей з вадами слуху супроводжував сурдоперекладач.

Реєстрація учасників тестування в цілому пройшла без ускладнень. Фактів реєстрації підставних осіб не виявлено. У той же час на кожному пункті тестування зафіксовані факти недопуску абітурієнтів через відсутність сертифіката УЦОЯО або документа, що підтверджує особу. Особливо це стосується учасників тестування з області, оскільки вони не мали можливості своєчасно надати документи через віддаленість від дому.

При здаванні тесту з математики було зафіксовано багато випадків погіршення стану здоров'я абітурієнтів через погодні умови (сильна спека і задуха). На деяких пунктах учні, що втратили свідомість, тест не здали (ЗОШ № 106, Харків). Спостерігачі ХОО КВУ зафіксували випадки запізнення абітурієнтів на пункт тестування на пів-і навіть на півтори години. У багатьох школах, у приміщеннях яких проводилося тестування, працюють шкільні табори, що створило додаткові незручності. Також зайві труднощі, особливо для дітей з району і області, створює розташування шкіл далеко від центру. Крім того, спостерігачі відзначили, що приміщення ВНЗ набагато краще пристосовані до здавання тестів, ніж шкільні будівлі, в яких складніше дотримати тишу, а деякі школи знаходяться майже в аварійному стані.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання знань проводиться в 2010 р. з 2до 23 червня. Тестування з української мови та літератури відбулося 2, 3 і 4 червня, з іноземної мови - 7 червня, з біології - 9 червня, з географії - 11 червня, з математики - 14 і 15 червня, з історії України - відбудеться 17 та 18 червня , з хімії - 21 червня, з фізики - 23 червня. Результати тестування будуть оголошені до 14 липня 2010 р. Прийом документів до ВНЗ триватиме до 22 липня, вступні іспити та конкурси відбудуться 23-31 липня. Зарахування до ВНЗ буде відбуватися з 1 до 31 серпня.