Харківська облрада 17 червня на сесії розглянула питання про клопотання щодо нагородження почесною грамотою Верховної Ради деяких мешканців області. Було прийнято пропозицію представника фракції Партії регіонів про голосування за кожного кандидата окремо, а не списком. Тоді один з кандидатів на отримання грамоти - депутат облради (фракція "Відродження") Сергій Лобас узяв слово і заявив, що знімає свою кандидатуру, оскільки не згоден з позицією фракції Партії Регіонів щодо свого внеску в розвиток області.

Облрада прийняла самовідвід С. Лобаса і затвердила решту кандидатів. Ними стали голова правління фермерського господарства "Промінь" (Богодухівський р-н) Анатолій Васенін і завідувач кафедри фармацевтичного права Національного фармуніверсітету Вікторія Шаповалова (зокрема, за наукові досягнення і внесок у військово-патріотичне виховання молоді).

Довідка "SQ". А. Васенін (1950 р.н.) рекомендований на здобуття премії Богодухівською сільрадою. З проханням висунути        В. Шаповалову в здобувачі премії виступило слідче управління ГУ МВС України в Харківській області. У зверненні наголошується, що В. Шаповалова з 1998 р. очолює кафедру судової фармації університету, має близько 700 наукових робіт. Звернення підписав керівник міжгалузевої спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій на території інших держав при слідчому управлінні ГУ МВС України в Харківській області В. Шаповалов. С. Лобаса (1960 р.н.) рекомендувала постійна комісія Харківської облради за внесок у соціально-економічний розвиток області. С. Лобас в 2001 р. був нагороджений Подякою голови облдержадміністрації, "Знаком пошани" Мінагропрому і в 2002 р. - почесним знаком "Слобожанська слава".