Вопрос тренировочных баз перестал быть критичным для Харькова - директор Евро-2012 в Украине М. Лубкивский"Питання підготовки тренувальних баз до Євро-2012 перестало бути критичним для Харкова", - заявив 17 травня журналістам директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"Сьогодні є база в сел.Високий, вона істотно розширюється. Є стадіон "Динамо", який разом з яким-небудь готелем може стати тренувальним комплексом. Команда, яка буде тренуватися на цьому стадіоні, можливо, буде мешкати в готелі "Космополіт". Ми розглядаємо такий варіант. Також будується готель у гольф-клубі (вул.Академіка Курчатова, 1-А) на 45 місць. Єдине - потрібно привести до ладу прилеглий стадіон "Олімпік", який розташований у 600 м від гольф-клубу. Силами Південної залізниці високими темпами будується тренувальна база "Сонячний", - зазначив М.Лубківський.

Директор Євро-2012 в Україні підкреслив, що Харків привернув увагу трьох збірних, які оглядали місто і тренувальні бази. "Збірні, які приїжджали до Харкова, залишилися задоволені трав'яним покриттям полів і сервісом, наданим на тренувальних базах. Але остаточно плани будуть зрозумілі пізніше. Сьогодні важливо правильно презентувати потенціал, який є в України", - додав М.Лубківський.

Як повідомив журналістам головний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський, будівництво другої черги тренувальної бази ФК "Металіст" у сел.Високий йде за графіком. За його словами, будуються котеджі на 33 номери, у новому відбудованому корпусі - 32 номери. "Всього за вимогами УЄФА база повинна включати 65 номерів. А у нас, окрім необхідних, ще є 25 номерів у старому корпусі бази. У підсумку - 90 номерів. Це більш ніж достатньо для розміщення будь-якої команди", - зазначив О.Ярославскій. Після чемпіонату в котеджах зроблять готель для гостей клубу.

Відвідавши головні об'єкти Харкова до Євро-2012 - стадіон "Металіст", міжнародний аеропорт "Харків", тренувальну базу у Високому, готель "Kharkiv Palace", що будується, стадіон "Динамо" - М.Лубківський дав позитивну оцінку ходу будівництва об'єктів. "Харків сьогодні гідно виглядає на тлі восьми міст, які прийматимуть Євро-2012. Багато в чому це завдяки основному інвестора підготовки Євро-2012 у Харкові Олександру Ярославському. Без його одержимості, фанатизму і відданості усього б цього не було. Залишаються, однак, питання з безпеки, руху громадського транспорту, медицини. Але ми працюємо з Харковом з цих питань, я постійно зустрічаюся з мером і губернатором", - зазначив директор Євро-2012 у України.

За його словами, 30 травня в Україні прибуде операційний директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен, який проведе нараду з віце-прем'єр-міністром Борисом Колесніковим і з усіма мерами міст, які прийматимуть Євро-2012.

 

Довідка "SQ". 17 травня в Харкові пройшов прес-тур для журналістів з об'єктів Євро-2012. У прес-турі взяли участь директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, президент ФК "Металіст", інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський, журналісти Харкова та Києва. У ході прес-туру журналісти ознайомилися з ходом будівництва готелю "Kharkiv Palace", старого і тимчасового терміналів та злітно-посадкової смуги харківського аеропорту, другої черги тренувальної бази "Металіст" у сел.Високий, з роботами із заміни газону на стадіоні "Металіст". Також журналістів ознайомили з реконструйованим стадіоном "Динамо".