Біля будівлі Головного управління МВС України в Харківській області (вул. Раднаркомівська, 5) сьогодні, 17 березня, пройшов пікет, учасники якого вимагали встановити на цій будівлі меморіальну дошку на честь загиблих у ньому в'язнів сталінських часів. Потім пікетувальники вирушили до  мерії на пл.Конституції, щоб передати владі відповідну резолюцію.

У резолюції йдеться, що в 1941 р. перед відступом з Харкова радянських військ НКВД знищило близько 1 тис. 200 ув'язнених, які перебували в будівлі на вул. Раднаркомівській, 5. Ініціативна група звернулася до топонімічної комісії Харківської міськради з проханням дозволити розміщення на будівлі облуправління міліції меморіальної дошки в пам'ять про харківську трагедію.

Як зазначив хорунжий Харківського козацького слобідського полку українського козацтва Іван Зозуля, на створення дошки планується зібрати благодійні пожертвування. За його словами, було б правильно, якби частину фінансування взяла на себе влада. У мітингу брали участь представники облорганізацій Української партії і Українського національного союзу. Всього було задіяно близько 20 чол.

Учасники мітингу планували хід до мерії провести під барабанний бій. Співробітники міліції попросили їх не використовувати барабан, оскільки  в заявці на проведення заходу використання цього інструменту не було вказано. Мітингувальники виконали прохання міліціонерів.