Харківська облорганізація ВО "Свобода" пікетувала сесію Харківської облради з вимогою припинити реорганізацію Українського культурного центру "Юність", Харківського обласного центру народної творчості та художньої галереї "Мистецтво Слобожанщини" в Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв. Мітингувальники вимагали скасувати рішення сесії облради від 23 грудня 2010 р. "Про створення КП "Обласний організаційно-методичний центр". В акції взяли участь більше 50 осіб. Мітингувальники тримали плакати "посадовці з обладміністраціїї, поверніть УКЦ харків'янам!", "Культурний центр чи торгівельно-розважальний комплекс?", "Не віддамо останній острівець культури!".

За словами директора УКЦ "Юність", заступника голови облорганізації ВО "Свобода" Олександра Гави, начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов нещодавно дав розпорядження директорам трьох культурних установ повідомити співробітникам про прийдешнє звільнення і передати їхні дані в центр зайнятості. Цю вимогу вони відмовилися виконати. За його словами, реорганізація призведе до того, що творчі колективи опиняться без роботи, а приміщення культурних установ будуть передані комерційним структурам. "А цей "Обласний організаційно-методичний центр" можуть розмістити навіть не в Харкові, а десь в області, і сказати нам - працюйте тепер там", - заявив О.Гава.

Довідка "SQ". Як заявляв раніше Д.Кузнєцов, усі творчі колективи, які діють при трьох установах культури, зможуть продовжити свою діяльність, площа використовуваних приміщень теж не скоротиться, проте буде проведена формальна процедура звільнення співробітників з колишніх структур і зарахування в нову, кадровий склад частково буде переглянутий .