Вартість харчування у дитячих садках збільшена з 8 до 9 грн. на людину на день. З цієї суми 5 грн. оплачує міський бюджет, а батьківський внесок залишився тим самим - 4 грн. Про це 17 січня розповіла журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

"Це серйозна соціальна підтримка для молодих сімей. Якщо врахувати, що до дитячих садків ходить більше 38 тисяч дітей, то це означає, що понад 38 тис.грн. батьківських грошей місто заощадило, а харчування при цьому стане кращим", - зазначила О.Деменко.

За її словами, вартість харчування в цілодобових дитячих садках, а також у спеціалізованих та санаторних групах також збільшили на 1 грн. на день за рахунок міськбюджету, і тепер вона становить 10 грн.

Окрім того, директор Департаменту освіти повідомила, що вартість харчування школярів зросла з 3,50 грн. до 4 грн., для дітей-пільговиків - 4,50 грн з. до 5 грн. На цю суму всі учні 1-4 класів отримують безкоштовне щоденне гаряче харчування, а першокласники ще й безкоштовне молоко.

Довідка "SQ". У бюджеті Харкова на 2012 р. закладено 27,3 млн.грн. на оплату харчування в дошкільних установах і 24 млн.грн. - харчування в школах.