Харківська облдержадміністрація (ХОДА) планує виділити 100 тис.грн. на придбання вакцини проти грипу для людей, що входять до групи ризику. Зокрема, йдеться про медпрацівників, педагогів, вагітних. Про це 16 листопада повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, передає сайт ХОДА. За словами І.Шурми, вакцинація для людей, що входять до групи ризику, буде проводитися безкоштовно.

"На виділені кошти буде придбано близько 2 тис. доз вакцини. Зараз ми не купуємо багато вакцини для того, щоб потім не мати проблем зі списанням невикористаних препаратів, як це було з "Таміфлю" та іншими медикаментами, завезеними в Харків і область узимку 2009 -2010 рр. Якщо вакцина буде активно використовуватися, ми розглянемо можливість виділення додаткових коштів", - зазначив І.Шурма.

Він також підкреслив, що вакцинація - це "добровільна справа, і влада не може нікому насильно рекомендувати вакцинуватися". Але з метою попередження захворюваності органи санепіднагляду проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення про необхідність проведення вакцинації.

Крім того, заступник губернатора рекомендував усім головам райдержадміністрацій провести аналогічні заходи щодо закупівлі необхідної кількості доз вакцини.