33,7 млн.грн., виділених з обласного бюджету, планується освоїти в 2010 р. на реалізацію харківської обласної програми "Здоров'я Слобожанщини". Про це 16 липня під час колегії Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації повідомив начальник управління Олександр Галацан.

Зокрема, із запланованих коштів 1 млн.грн. буде направлений на закупівлю сумок-укладок та велосипедів для всіх фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів Харківської області; 700 тис.грн. - на закупівлю ліків "Куросурф" для екстреного лікування дихальних розладів у новонароджених; 900 тис.грн. - на забезпечення дітей з важкими незворотними вродженими дефектами слуху спеціальними засобами індивідуального реабілітації; 1,8 млн.грн. - на впровадження системи GPS-навігації для всієї служби швидкої допомоги області; 12,5 млн.грн. - на закупівлю сучасних цукрознижувальних препаратів для хворих на інсулінозалежний тип цукрового діабету; 1,8 млн.грн. - на закупівлю слухових апаратів для мешканців районів області, а також для всіх дітей м.Харкова, які потребують слухопротезування; 600 тис.грн. - на забезпечення витратними матеріалами для оперативних втручань при лікуванні катаракти у мешканців районів області.

Крім того, 1 млн.грн. буде спрямований на пільгове безкоштовне зубопротезування інвалідів та ветеранів війни, 8,1 млн.грн. - на зміцнення матеріально-технічної бази спеціалізованих установ та закладів обласного значення, центральних районних та міських лікарень.