Буферна зона в Харкові під час Євро-2012 буде розміщена у трьох кілометрах від аеропорту, на території гіпермаркету "Епіцентр" (мережа гіпермаркетів "Епіцентр" є одним з національних спонсорів чемпіонату Європи з футболу 2012 року - "SQ"). Про це 16 червня повідомила журналістам директор Департаменту міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Наталія Мірошниченко.

За її словами, після гри, щоб не перевантажувати аеропорт, вболівальники зможуть прибути в буферну зону і там почекати свої авіарейси. В потрібний час організованими групами вони будуть відбувати в аеропорт.

"Проект буферної зони ще в розробці. На території буферної зони будуть обладнані зал очікування, парковка, точки громадського харчування, крамниці з сувенірною продукцією, зона розваг. Також у зоні очікування, можливо, транслюватимуть повтори футбольних матчів", - зазначила Н.Мірошниченко.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В", матчі пройдуть 9 червня (B1-B2), 13 (B1-B3) і 17 (B4-B1).