На сайті Харківської міськради з 15 червня працює версія для слабозорих. Вона розроблена в рамках програми соціальних проектів "Доступний Харків" з ініціативи міського голови Геннадія Кернеса і є першою в Україні, що діє на офіційних сайтах міських і обласних рад.

Як повідомила директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міської ради Вікторія Лукашова, створення версії для слабозорих спрямоване на захист права людей з обмеженими можливостями сприйняття на доступ до інформації. За її словами, при розробці цієї версії проводилися консультації з фахівцями-офтальмологами.

Завідувач третього відділення міської офтальмологічної лікарні ім. Гіршмана Ігор Денисов зазначив, що в новій версії сайту враховані всі особливості сприйняття людей з обмеженнями по зору. Шрифт може бути варіабельний як по величині, так і за інтенсивністю, по товщині. Хороша контрастність і можливість змінити колір поля, на якому розташований текст, дозволяють розрізняти букви людям з гостротою зору 0,1.

Як підкреслила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту Світлана Горбунова-Рубан, створення версії сайту для слабозорих - ще один крок до того, щоб зробити Харків місцем, де комфортно і повноцінно можуть жити всі мешканці міста.