Книга с автографом конструктора Эйфелевой башни представлена на выставке редких и ценных изданий в Харьковском политехническом институте

Виставка рідкісних і цінних видань відбулася 16 червня в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ). На виставці було представлено близько 100 книг, яким виповнилося вже понад сто років. Зокрема, на виставці представлені французьке видання "Капіталу", книга "Помилковий Петро третій, або Життя і злидні бунтівника Ємельки Пугачова", а також "Теорія і практика хімії" Шарля Луї Кадетта в перекладі на російську мову.

Як повідомили в бібліотеці ХПІ, що організувала виставку, один з примірників - книга з автографом французького інженера             Г. Ейфеля, який подарував цю книгу бібліотеці. "Ейфель уклав контракт на будівництво вежі, однією з умов якого був її демонтаж через 20 років. Щоб врятувати унікальну споруду, вчений став популяризувати вежу, направляючи в різні бібліотеки відомості про неї. Коли один з учених, які викладали в Харківському політеху приїхав до Парижа (Франція), щоб провести дослідження на вежі, Ейфель попросив його відвезти книгу з його автографом до Харкова", - відзначили в бібліотеці.

Виставка була приурочена до відвідування ВНЗ першим заступником глави Адміністрації президента України Іриною Акімової.

Довідка "SQ". НТУ "ХПІ" має 22 основних факультети. Підготовка інженерів здійснюється з 91 спеціальності денної та заочної форм навчання. В університеті - близько 1 тис. 300 викладачів, у тому числі - 160 докторів наук, професорів, 760 доцентів, кандидатів наук.